Home Studiekeuze Loopbaanbegeleiding Over Icares Contact Nieuwsbrief
Nederlands
Over Icares Icares Advies Icares Projecten

Hans Smetsers


Ik begeleid graag kleurrijke mensen; jong of oud, praktisch of theoretisch. Ik vind het boeiend dat er voor iedereen altijd meer mogelijkheden blijken te zijn dan verwacht. Ook dan wil ik graag helpen om te zorgen dat werken weer aantrekkelijk wordt. Ik vind het interessant om te begeleiden als mensen nadenken over een eigen onderneming of werken als freelancer.

Achtergrond:
Na het atheneum heb ik veel uiteenlopend werk verricht (lopende band, verzekeringskantoor, administratie, bijrijder). Als je niet weet wat je worden wil, ga je anderen adviseren…..
Na de AMA begon ik als beroepskeuzeadviseur in Limburg en Zeeland. Als regionaal consulent werkte ik ook met jongeren die naast hun werk studeerden. Bij de Hogeschool Eindhoven en bij Fontys werkte ik veel met studenten. Na zes jaar Fontys Loopbaancentrum heb ik Icares opgericht.

Door de instrumenten van Icares komen passende opleidingen en beroepen in beeld. Ik vind het prettig om een bijdrage leveren aan het vinden van passende studies en beroepen in binnen- en buitenland. Het zwaartepunt in mijn werk ligt nu op het ontwikkelen en verbeteren van de testen en het onderhouden van de interne en externe contacten. Daarbij speelt sociale innovatie een voorname rol. Sinds 2012 vervul ik voor de Provincie Noord-Brabant de rol van ambassadeur sociale innovatie en probeer ik binnen mijn netwerk kennis en ervaringen te delen om innovatie te stimuleren.  

Soms blijft er weinig tijd over voor individuele loopbaanbegeleiding, maar ik blijf er tijd voor vrij maken want het persoonlijk contact blijf ik erg inspirerend vinden.

Beschikbaarheid: Maandag t/m vrijdag, één avond per week en sporadisch op zaterdag.

Terug                                            Neem contact op... 

 

icares, ©2019 | disclaimer | privacy statement | sitemap