Home Studiekeuze Loopbaanbegeleiding Over Icares Contact Nieuwsbrief
Nederlands
Icares Professional

Icares Professional


Icares Professional: hèt online instrumentarium voor loopbaanbegeleiding. Het is een gebruiksvriendelijk product, dat de kennis over beroeps- en opleidingsmogelijkheden verruimt en inzicht geeft in houding en interesse in zowel studie als beroep. 

Modulaire opbouw
Kern van Icares Professional is de Beroepen Interessetest die in 17 talen kan worden afgenomen. Daaromheen kan het instrumentarium naar de behoeften van de organisatie worden ingericht door verschillende modules toe te voegen. Zo kan groepsgewijze afname mogelijk worden gemaakt en kunnen alle resultaten in een volledig geautomatiseerde rapportage worden opgenomen. Icares Professional is hierdoor tijd- en kostenbesparend. De functionaliteit van deze en alle andere modules kunt u rechts in dit scherm allemaal rustig bekijken. 

Nieuwe functionaliteiten: Beroepenfilter en Fysieke filter

Het beroepenfilter van Icares Professional maakt het mogelijk snel beroepen te filteren op basis van verschillende criteria. Dit versnelt het proces van inzicht verkrijgen in een cliënt, waardoor een loopbaanadviseur samen met de cliënt sneller richting een passende baan kan gaan denken. Het Fysieke Filter laat na het invullen van de Beroepentest zien welke beroepen er nog (ten dele) kunnen worden uitgevoerd wanneer rekening wordt gehouden met fysieke beperkingen van uw cliënt. Dit alles maakt uw dienstverlening doelgerichter, efficiënter en daarmee waardevoller. 

Beroepensets
Icares Professional heeft grote internationale ambities. het zoeken naar passende arbeid is immers niet iets dat alleen in Nederland voorkomt. Omdat in elk land de beroepenlijsten van elkaar afwijken, beschikt Icares Professional inmiddels over verschillende beroepensets die ingezet kunnen worden in Icares Professional. Afhankelijk van het land waarin uw cliënt aan het werk gaat, kunt u de bijbehorende beroepenset selecteren. Zo kunt u altijd een passend advies geven, ongeacht de afkomst van uw cliënt.

Instructie
Cliënten werken in het algemeen slechts enkele keren met het instrumentarium. Van belang is daarbij dat zij zich kunnen concentreren op het invullen van de tests, en niet te veel afgeleid worden door het navigeren binnen het programma. Er is daarom getracht het instrumentarium zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Indien u toch behoefte heeft aan wat extra uitleg over het gebruik van Icares Professional, kijk dan naar onderstaande introductievideo. De twee andere video's (rapportage en filters) geven extra uitleg over de veelgebruikte rapportage en de twee nieuwe filters: Beroepenfilter en Fysieke Filter.  

   

Aangezien sommige gebruikers behoefte aan een papieren instructie om zich voor te bereiden op het gebruik van het programma. Uiteraard bieden wij professionals graag de mogelijkheid om hun cliënten te voorzien van een schriftelijke instructie van het programma. U kunt, afhankelijk van de aanspreekwijze van uw cliënten kiezen voor een instructie in de 'u-vorm', of een instructie in de 'je-vorm' 

Ook voor de filters is een instructie beschikbaar.

Klik op een Instrument of module aan de rechterkant voor meer informatie, of neem direct contact op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

icares, ©2019 | disclaimer | privacy statement | sitemap