Home Studiekeuze Loopbaanbegeleiding Over Icares Contact Nieuwsbrief
Nederlands
Help uw zoon of dochter bij de studiekeuze

Help uw zoon of dochter bij de studiekeuze

 

Het kiezen van een studie kan voor uw zoon of dochter een moeilijke keuze zijn. Het gaat immers om zijn of haar toekomst. Welke studie sluit aan op zijn of haar interesses? Welk toekomstperspectief biedt de studie uw zoon of dochter? Geen onbelangrijke vragen. U helpt uw zoon of dochter het beste door bij te dragen aan het maken van een bewuste studiekeuze. Icares heeft een aantal hulpmiddelen om u hier weer bij te helpen.

www.icares.com

De website www.icares.com biedt een compleet overzicht van MBO, HBO, Bachelor en Master opleidingen in Nederland. Vier verschillende zoekfilters versnellen en specificeren de zoektocht naar een passende opleiding. De website is zeer gebruikersvriendelijk en geeft op basis van persoonlijke interesses een compleet overzicht van opleidingen.

Icares studiekeuzetest

Wanneer uw zoon of dochter nog geen goed beeld heeft welke opleiding hij of zij wilt volgen, biedt de Icares studiekeuzetest van Icares uitkomst. De studiekeuzetest is gratis, duurt slechts 5 tot 10 minuten en vindt opleidingen die aansluiten op de interesses van uw zoon of dochter.

Persoonlijke studieadvies

Om tot een goede studiekeuze te komen biedt Icares ook persoonlijk advies aan. Tijdens een gesprek zal de adviseur zich verdiepen in de achtergrond van uw zoon of dochter en samen met hem of haar op zoek gaan naar passende opleidingen. Ook kijken zij samen naar de toekomst. Adviseurs van Icares maken hierbij gebruik van betrouwbare tests ter ondersteuning van het gesprek. De adviseurs van Icares zijn gekwalificeerde loopbaanadviseurs en hebben de expertise in huis om samen met (u en) uw kind tot een passend studieadvies te komen.

Neemt u voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs of laat u vrijblijvend bellen voor een telefonisch kennismakingsgesprek.

icares, ©2019 | disclaimer | privacy statement | sitemap